Popradskí levi prehrali v Chabarovsku 1:4

10.01.2012 Celý región

CHABAROVSK 10. januára (WEBNOVINY) - Hokejisti HC Lev Poprad prehrali v Kontinentálnej hokejovej lige štvrtý zápas za sebou, keď v utorok neuspeli na ľade popredného tímu Východnej konferencie Amuru Chabarovsk (1:4).

Podtatranci začali v najvýchodnejšom meste KHL dobre a v 19. min otvoril Aleš Ježek skóre svojím premiérový gólom v KHL.

Domáci však mali hernú prevahu a utvorili si čisté šance, brankár Ján Laco súperov tím niekoľkokrát podržal. Svoje umenie musel ukázal aj Ján Lašák v bránke Amuru. Jeho spoluhráči vyrovnali v 28. min vďaka bekhendovej strele Petra Vránu.

Chabarovsk pritlačil súpera pred bránku a zápas mal pod kontrolou. V 35. min prekonal Laca zblízka Alexander Nikulin. Popradčania robili pod tlakom chyby a v úvode tretej tretiny domáci definitívne rozhodli, keď sa presadili Alexej Kopejkin a Dmitrij Šitikov. Slovenský účastník KHL sa ešte potom pokúsil niečo urobiť so zápasom, ale Lašáka už nedokázali prekonať.

HC Lev odohrá ďalší zápas na svojom súčasnom turné vo štvrtok 12. januára, keď o 16.30 h SEČ nastúpi na duel na ľade OHK Dinama Moskva. Potom sa už vráti domov a v nedeľu 15. januára naň čaká Kazaň. V tabuľke Západnej konferencie patrí HC Lev 10. priečka, v 40 stretnutiach získal 40 bodov. Na postup do play-off mu chýba 7 bodov, ôsmy CSKA Moskva má však dva zápasy k dobru.

Výsledok utorkového stretnutia Kontinentálnej hokejovej ligy:
Amur Chabarovsk - HC Lev Poprad 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
Góly: 28. Vrána, 35. A. Nikulin (Kolejkin), 45. Kopejkin (Šulakov, A. Nikulin), 45. Šitikov (Piganovič) - 19. Ježek

Vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Naumov, Nalivaiko - Baturin, Spirin, 7100 divákov

Zostava HC Lev: J. Laco - Mezei, Hunkes, Sigalet, Štrbák, V. Mihálik, Lewis, Hellström - Bartečko, J. Mikúš, Rudolf Huna - Špirko, Kristek, Š. Novotný - Ježek, Lundberg, Fabricius - Matai
 

Vyberte región